12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNati Meir rămâne în arest

Nati Meir rămâne în arest

Curtea de Apel Galați a respins, luni, recursul declarat de fostul deputat PRM Nati Meir la măsura arestării preventive, transmite corespondentul NewsIn.

"Curtea de Apel Galați a respins astăzi (luni, nr.), 3 mai 2010, recursul declarat de inculpatul Nati Meir la măsura arestării preventive, dictată de Tribunalul Galați. Inculpatul rămâne în arest până la 27 mai", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Galați, judecătorul Irina Boldea.

Fostul deputat PRM Nati Meir a fost arestat preventiv pe 28 aprilie, pentru 30 de zile, până la data de 27 mai, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă simplă, respectiv trafic de influență în formă continuată, fapte pedepsite cu închisoarea de la doi la zece ani. "Prima faptă constă în pretinderea sumei de 50.000 de euro de la martora denunțătoare Crăiță Georgeta, care este trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, cu scopul de a determina judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție să revoce măsura arestării preventive dispusă față de făptuitoare, asfel încât aceasta să fie judecată în stare de libertate. Cea de-a doua faptă constă în pretinderea de la Crăiță Georgeta și de la alte patru persoane, respectiv Roșca Iulian, Alexandru Nicu, Gheorghe Dan Valentin și Crăiță Jamal, în total suma de 65.000 de euro, cu scopul de a interveni la judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a obține condamnarea unora dintre aceștia la o pedeapsă de suspendare a executării, respectiv pentru Roșca Iulian și Crăiță Jamal, iar pe Crăiță Georgeta, Alexandru Nicu și Gheorghe Dan Valentin să-i judece în stare de libertate", se arată într-un comunicat remis de Tribunalul Galați în ziua arestării lui Nati Meir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS